رئیس آموزش و پرورش آب پخش؛ توانمندی مهمترین شاخصه ی مدیریت است /همسویی خانواده ها و مربیان رمز موفقیت دانش آموزان
سفیر جنوب:امروزه کمتر خانواده ای وجود دارد که به نوعی با آموزش و پرورش سروکار نداشته نباشد، نهادی بسیار مهم در دل جامعه ای که البته این روزها خبرهای خوبی از آن بیرون نمی آید. تجاوز آن ناظم مدرسه به دانش آموزان، آمار نگران کننده ی اعتیاد در مدارس، شهریه بالای ثبت نام دانش آموزان و مسئله رفاهی فرهنگیان قسمتی از دغدغه های امروز آموزش و پرورش به شمار می رود. از این رو تصمیم گرفتیم تا در یک روز گرم تابستانی به سراغ رئیس جدیدالورود ساختمان آموزش و پرورش شهر آبپخش برویم و سؤالاتی را که در ذهن داریم از او بپرسیم و پای صحبت های مدیری بنشینیم از جنس زنانگی. خانم "اکرم پاپری" بانویی که پس از ٢٩ سال خدمت در آموزش و پرورش، اینک مدیران بلندپایه ی استان و شهرستان در این حوزه به او اعتماد کرده و در دورانی که مسئولان به حضور بانوان در عرصه ی مدیریت دولتی بها داده اند مسئولیت به او داده شده و این در شرایطی برای او رقم خورده که تقریبا نیمی از دوران خدمت خود را به واسطه ی ادامه تحصیل، دور از خانواده و محل زندگی سپری کرده و تجارب ارزشمندی در این حوزه اندوخته و اقدامات شایانی انجام داده است. ماحصل این گفتگوی چند ساعته با او مطالبی است که در ادامه خواهید خواند.
*سلام خدمت شما، لطفا خودتان را بیشتر معرفی کنید و سوابق تحصیلی و اجرایی خود طی دوران خدمت در آموزش و پرورش را شرح دهید.
عرض سلام و ادب و احترام خدمت شما و همه ی عوامل رسانه و مطبوعات، اکرم پاپری هستم، متولد شهر برازجان، دارای مدرک کارشناسی ارشد مشاوره ی خانواده از دانشگاه خوارزمی تهران در سال ١٣٩٢.
بنده دارای ٢٩ سال خدمت رسمی در آموزش و پرورش هستم که شامل تدریس در پایه ی ابتدایی به مدت یک سال (١٣٧٢)، مدیریت، معاونت و مشاوره در سه مقطع از سال ٧٣ تا سال ٧٧ بوده ام.
سال ١٣٦٨ با ورود به دانشسرای حضرت زینب اهرم به مدت چهار سال، که پس از فارغ التحصیلی، در سال ١٣٧٢ وارد آموزش و پرورش شدم که شروع آن از منطقه ی شبانکاره بود تا سال ١٣٧٧ که بعد از آن درخواست انتقالی به برازجان را نمودم و تا سال ١٣٨١ به عنوان مدیریت و معاونت در دبیرستان های برازجان مشغول به خدمت شدم. در سال ١٣٨١ در مقطع کارشناسی دانشکده ی تربیت معلم کرج، در آن زمان استان تهران در رشته ی مشاوره قبول شدم و به مدت چهار سال در این مقطع تحصیل کردم و سپس به عنوان مدرس آموزش خانواده در مدارس کرج در حیطه ی تعلیم و تربیت خانواده (آموزش خانواده) خدمت نمودم و همچنین به عنوان مشاور ارشد آموزش و پرورش در کرج در کلینیک رازی زیر نظر وزارت آموزش و پرورش فعالیت نمودم که در این مدت، بین سال های ٨٩ تا ٩١ جهت تاسیس مرکز مشاوره برای شهر برازجان به صورت موقت به استان بوشهر منتقل شدم و دوباره به استان تهران رفتم و تا سال ٩٤ آنجا مشغول خدمت بودم که بالاخره در سال ١٣٩٤ به صورت دائم به شهر و زادگاه خودم منتقل شدم و تا الان مشغول به خدمت هستم.
از جمله سوابق کاری بنده می توان به؛ مدیر نمونه ی استانی، مدیر نمونه ی منطقه، مدرس آموزش خانواده در استان بوشهر و استان البرز، مشاور امور بانوان اداره ی آموزش و پروش استان البرز، مشاور ارشد عضو شورای تصمیم گیری آموزش و پرورش استان البرز، مدرس ضمن خدمت همکاران، مدیر مرکز مشاوره کوثر دشتستان به مدت سه سال، مدرس کارگاه های آموزشی استان بوشهر و البرز.
*چه مراحلی طی شد تا شما به عنوان ریاست اداره ی آموزش و پرورش بخش آب پخش انتخاب شدید؟
در ابتدای کار از طرف دکتر کرمی، مدیر کل آموزش و پرورش استان بوشهر که خیلی به بنده لطف و اعتماد داشتند، دعوت به همکاری شدم که در این بین ایشان به رزومه ی کاری بنده اعتماد نمودند و سپس جلسات متعددی را با ایشان برگزار کردیم و سپس پرونده ی کاری من توسط آقای کرمی مورد مطالعه قرار گرفت و تحقیقاتی انجام شد و با فعالیت های من در مدارس آشنایی کامل پیدا کردند و پس از مصاحبه ای که با جناب دکتر کرمی و سایر معاونین اداره ی کل داشتم و استعلامی که از اداره ی کل نمودند و نظر مساعد معاونین را در پی داشت و ارجاع مجدد آن به مدیر کل و سپس یک نشست خوب با دکتر زارع فرماندار محترم دشتستان و ارائه ی توضیحاتی بابت سوابق کاری و برنامه های آینده خود، توانستم نظر مساعد ایشان را هم جلب و در مرحله ی آخر نیز مصاحبه با آقای مردانلو، بخشدار محترم آب پخش و تأیید نهایی توسط ایشان، همه ی این مراحلی بود که طی شد تا من به عنوان ریاست آموزش و پرورش منطقه ی آب پخش انتخاب شوم که این بروکراسی حدود یک ماهی به طول انجامید و همه ی این مراحل بدون در نظر گرفتن ملاحظات و هیچ گونه سفارشاتی صورت پذیرفته و تنها تشخیص خود دکتر کرمی به عنوان مدیر کل آموزش و پرورش استان و نتیجه کارنامه و رزومه ی کاری موفقی که طی سال ها خدمت در آموزش و پرورش به دست آوردم بوده است.
*لطف کنید از اداره ی آموزش و پرورش آب پخش، از میزان امکاناتی که دارد و تعداد نیروی انسانی شاغل در آن توضیحاتی ارائه دهید.
اداره ی آموزش و پرورش آب پخش یک اداره ی نوپا هست که در قبل به صورت نمایندگی فعالیت می کرده و الان حدود یک سالی است که تبدیل به اداره شده و تعداد ٣٨ آموزشگاه دولتی و ٦ آموزشگاه غیردولتی (خصوصی) در آن وجود دارد و دو آموزشگاه از راه دور برهان داریم.
ما در بخش آب پخش جمعا حدود ٤ هزار نفر دانش آموز مشغول به تحصیل داریم، همچنین تعداد ٣٥٠ نفر کارمند حقوق بگیر در زیر مجموعه ی اداره ی آموزش و پرورش آب پخش وجود دارد که به صورت رسمی در حال خدمت هستند و همچنین تعداد ٥٠ نفر نیروی پیمانی و ٢٨ نفر حق التدریسی در این اداره داریم.
لازم به ذکر است که تعداد ١٩ پست در اداره ی آموزش و پرورش آب پخش وجود دارد که شامل خود بنده به عنوان ریاست اینجا، سه معاون آموزشی، پشتیبانی و پرورشی و ١٣ پست منصوب دیگر و دو عدد راننده که در کل ١٩ پست را شامل می شود.
*شما در حال حاضر مدت زمان اندکی است که مسؤولیت ریاست اداره ی آموزش و پرورش آب پخش را پذیرفته اید و در این سه سالی که از عمر اداره ی آموزش و پرورش آب پخش می گذرد این اداره از یک ساختمان واحد و استاندارد بی بهره هست، چشم انداز و رویکرد شما در جهت بهبود کیفیت فضای آموزشی و تحصیلی و همچنین امکانات نرم افزاری و سخت افزاری این اداره چیست؟
بنده در بدو ورود خود به اداره ی آموزش و پرورش آب پخش، تلاش های فراوانی بابت نوسازی ساختمان کنونی این اداره که قدمت آن به ٥٠ سال پیش می رسد و همچنین دیگر فضاهای آموزشی فرسوده و از کار افتاده ی شهر آب پخش انجام دادم و قول های مساعدی را از آقای مدیر کل، بابت رفع نواقص تاسیسات و ساختمان و نیز نواقص مالی گرفتم و پیش بینی های لازم را انجام دادیم و تلاش هایی صورت گرفت که فضای مربوط به ساختمان اداره ی کل را جابجا کرده و مکان هایی را بررسی نمودیم که در این بین ضعف هایی مشاهده شد و در نهایت تصمیم گیری بر این بود که در همین مکان کنونی با توجه به قول های مساعدی که از شهردار محترم شهر آب پخش سرکار خانم مهندس صمصامی گرفتیم جهت آسفالت و محوطه سازی ساختمان اداره به فعالیت خود ادامه دهیم و امید داریم که در این تقریبا دو ماه آینده که منجر به بازگشایی مدارس خواهد شد این اقدامات لازم به مرحله ی اجرا برسد چرا که ما در آموزش و پرورش اولویت را به دانش آموز داده و در این مجموعه چون دانش آموز فضای آموزشی بهتری می خواهد ما ناچار هستیم این فضا را مهیا و در اختیار او قرار دهیم تا دچار آسیب و استهلاک ناشی از این کمبود نشود.
*اهمیت و ویژگی های دوره ی ابتدایی و وظیفه ی خانواده ها و والدین در این دوره را بیان کنید، با توجه به اینکه بسیاری از ویژگی های شخصیتی و رفتاری و مهارت های یادگیری دانش آموزان در این دوره اتفاق می افتد.
دانش آموز ابتدا در خانواده و تحت تعلیم اولیا درس یاد می گیرد، و بعد وارد خانه ی دوم خود که مدرسه است می شود یعنی اینکه خانواده ها و مربیان، دو بال تربیتی دانش آموز هستند که اگر همسو و هم جهت حرکت کنند دانش آموز به موفقیت های شایان ذکری دست پیدا خواهد کرد که در این بین همسو بودن خیلی مهم و با ارزش است.
در کل تربیت شامل سه مرحله می باشد که مرحله ی اول آن از بدو کودکی تا نه سالگی است و این دوره ای است که مدرسه و خانواده در کنار هم به صورت منسجم و مکمل هم قرار می گیرند و باید همیشه حضور داشته باشند.
*لطف کنید در مورد شاخص "BMI" (زبان شناسی، لهجه و گویش) چه اقدامات و برنامه هایی در اداره ی تحت مسؤولیت خود دارید با توجه به تاثیر پذیری هایی که این شاخص می تواند در بین دانش آموز داشته باشد.
نه تنها در آموزش و پرورش بلکه در همه ی نهادها چه بخش خصوصی و چه بخش دولتی یکی از مهم ترین شاخصه ها “BMI “ محسوب می شود که در آموزش و پرورش و بقیه ی نهادهای دولتی دو قسم دارد. ولی در بخش خصوصی این دو قسم زیر نظر یک شخص در همان ابتدای امر اجرا و مدیریت می شود ولی در بخش دولتی (آموزش و پرورش) یک قسمت آن که انتخاب فرد می باشد چه از طریق آزمون یا از روش های دیگر که به منطقه ی آموزشی معرفی می شوند، رؤسای آموزش و پرورش در آن هیچ نقش و دخالتی ندارند و آن آیتم اول که همان بحث فیزیولوژیکی می باشد (قد و وزن و چشم) از حدود اختیارات رؤسای آموزش و پرورش خارج هست و به روش های از قبل تعیین شده این کارها انجام می گیرد و معمولا مدیریت کردن در زمینه های مختلف همان آیتم دوم می باشد که که این آیتم بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد که همان بحث زبان شناسی و کار کردن روی "لهجه و گویش" می باشد و در این فاصله چون بحث فردی مطرح می شود که می خواهد در آموزش و پرورش کار کند یعنی "آموزش بهینه و پرورش صحیح ".
یکی از ویژگی های پرورش صحیح، توانمندی های فرد در بحث بیان می باشد، وقتی کسی می خواهد یک لهجه ی درستی را به صورت صحیح انتقال دهد باید خودش از هر گونه ضعف بیان و لهجه مبرا باشد.
اگر فردی که به عنوان آموزگار و مربی وارد یک محیط آموزشی می شود و روی لهجه و زبان خودش کار کند و از این حیث خودش را به روزتر و قوی نماید، از این جهت وقتی که با توان و قدرت وارد محیط آموزشی و کلاس درس شود و شروع به تدریس نماید و دانش آموز متوجه این موضوع خواهد شد که محیط کلاس با محیط خانواده دو موضوع کاملا متفاوت است و یک سری قوانینی را رعایت خواهد کرد و در آنجا لهجه را یاد می گیرد که چگونه لهجه را توانمند و بدون ضعف گویش محلی صحبت کند و در این خصوص برنامه هایی تدارک دیدیم که قطعا قابل اجرا و پیگیری خواهد بود و دبیران و معلمان آموزشی را ملزم به رعایت آن خواهیم نمود.
*در رابطه با به کارگیری دبیران تربیت بدنی و نحوه ی تدریس آن ها که همیشه گلایه هایی از جانب والدین یا حتی خود دانش آموزان مطرح گردیده توضیحاتی ارائه دهید که چقدر با استانداردهای تعیین شده آشنایی و آگاهی دارند و چه تفاوت هایی از این حیث با سال های گذشته داشته است؟
در این رابطه باید عرض کنم که متاسفانه واقعیت امر این است که خود اولیا، خانواده و دبیران تربیت بدنی در بحث زنگ ورزش کم کاری هایی انجام می دهند که در این باره انتظار به تغییر داریم و شاهد این موضوع که "فکر سالم در بدن سالم" در عصر کنونی، یعنی اینکه اگر ما بخواهیم روح و روان ورزیده ای داشته باشیم باید دارای بدن ورزیده ای نیز باشیم و تا موقعی که ورزیده نباشیم هرگز نمی توانیم ورزیده فکر کنیم.
مربیان تربیت بدنی و بهداشت مدارس" سفیران پرکار ساحت جسمانی سند تحول بنیادین " در مدارس می باشند. واقعیت این است که در دوران جدیدی که در آن حضور داریم، برنامه های خیلی مدونی را استارت زدیم و برنامه ریزی کردیم چون خود بر این موضوع اعتقاد دارم که تربیت بدنی و بهداشت دو امر بسیار مهم در آموزش و پرورش هستند که به کیفیت تعلیم و تربیت بسیار اهمیت می دهند یعنی اگر ما در زمینه ی تربیت بدنی و بهداشت و سلامت جسم و روان تأکید فراوان داشته باشیم، قطعا در زمینه ی کیفیت تعلیم و تربیت، ارتقا و پیشرفت خواهیم داشت که در این خصوص برنامه هایی را طرح ریزی کردیم و جلساتی را با معاون پرورشی منطقه و با حضور خود معلمان تربیت بدنی و بهداشت برگزار خواهیم کرد که بتوانیم مهر ٩٧ را متفاوت تر و بهتر از هر سال شروع کنیم.
*با توجه به شیوه های نوین روابط عمومی و ایجاد خلاقیت در این حوزه، شما از روابط عمومی خودتان چه انتظاراتی دارید و یک روابط عمومی پویا و فعال چطور می تواند باعث پیشرفت یک سازمان و به تبع آن مدیریت آنجا شود؟
بخش روابط عمومی یعنی آن کسی که در این قسمت قرار دارد یک نفر نیست بلکه تعاملی از چندین نفر و مجموعه های مختلف در ارتباط با فردی است که این مسؤولیت را بر عهده دارد.
من به شخصه خودم بر این باور اعتقاد دارم که اگر مدیری می خواهد موفق باشد باید یک روابط عمومی فعال، مدیر و مدبر همراه خود داشته باشد که این یک نکته ضروری می باشد.
کسی که تصدی روابط عمومی را برعهده دارد ضمن اینکه متصل می شود به انواع گزارش ها، باید روادیدی که در ارتباط با افراد مختلف و همکاران و مردم منطقه رخ می دهد را در اختیار مدیر مربوطه قرار بدهد .
من خود بر این عقیده هستم که مدیریت رسانه ای خیلی مهم و باارزش است و در کنار بحث روابط عمومی، مدیریت رسانه ای فعال و پویا باید حضور داشته باشد. در حال حاضر بحث مهم در مدیریت جهانی بحث مدیریت رسانه ای می باشد و چه بسا مدیران خیلی کارآمدی وجود دارد که فعال و پیگیر هستند ولی متاسفانه از تیم رسانه ای قوی ای برخوردار نیستند و کارهای تأثیرگذاری را که انجام می دهند به خوبی منعکس نمی شود و در این بحث روابط عمومی و مدیریت رسانه ای مطلوب را می طلبد که خود می تواند موفقیت را دو چندان کند.
*انتخاب شما به عنوان اولین بانوی رئیس آموزش و پرورش یک منطقه در استان بوشهر که بی سابقه بوده و قبل از شما نیز در شهر آب پخش و سایر نقاط استان که نمونه ی بارز آن خانم مهندس صمصامی در سمت شهردار آب پخش بوده است، شما انتخاب بانوان در استان و شهر آب پخش در مناصب مدیریتی را چگونه ارزیابی می کنید؟
بنده از حسن اعتماد مسؤولانی که در دولت به بانوان توفیق خدمت می دهند که بتوانند سهمی تأثیرگذار و ماندگار از خودشان به جای بگذارند، تشکر می کنم و بسیار موافق این موضوع هستم و خودم به شخصه به جنسیت فکر نمی کنم و بیشتر روی توانمندی افراد تمرکز می کنم و چه بسا خیلی از توانایی ها در بانوان وجود دارد که می توانند خیلی خوب و مؤثر کار کنند و صحبت هایی را هم که مطرح می سازم تنها نه به دلیل وجود زن بودن خودم و یا احیانا مسئله فمینیست هست بلکه من همیشه به توانمندی های افراد توجه داشتم چه زن چه مرد و در اینجا تشکر می کنم از مسؤولان ذی ربط بابت حسن نیتشان به اینجانب و بانوان و اعتقاد من بر این است که باید به هر دو جنس زن و مرد، مجال خدمت داده شود.
*واژه ی "آموزش و پرورش" واژه ای که در کشور ما و به خصوص استان ما آن را با بعد "آموزش" بیشتر می شناسند و به آن بها می دهند، و بعد "پرورش" آن از هر توجهی توسط مسؤولان و معلمان و مربیان آموزشی محروم مانده، در واقع جایگاه این "پرورش" کجاست و شما و همکارانتان در این حوزه تا چه حد می توانید دانش آموزان را با این مقوله بیشتر آشنا بسازید؟
سوال مهم این است که چرا در کشور ما این امر مهم نادیده گرفته می شود. مهمترین موضوع در بحث "آموزش و پرورش"، آن بعد "پرورش" است که سبب می شود آموزشی قوی و اصولی به دست آید. وقتی دانش آموز در زندگی خودش متاسفانه از مهارت های اولیه محروم می شود و توانایی های لازم را از دست می دهد و وقتی که "پرورش" پذیرش یک شرایط به اصطلاح قانون مند را در مدرسه نداشته باشد، آن آموزش چندان جایگاهی نخواهد داشت. من به شخصه بر این باور هستم و همیشه هم تأکید کردم که در "آموزش و پرورش" باید به بعد "پرورش" خیلی توجه ویژه ای شود و برنامه ریزی مناسبی داشته باشند چرا که متأسفانه این "پرورش" مظلوم واقع شده و در واقع پشت پرده ی آموزش قرار گرفته و در این شرایط قصد دارم یکی از برنامه هایی را که در قبل اجرا کردم و دوست دارم الان نیز آن را به مرحله ی اجرا درآورم و آن طرح " فراخوان رشد و شکوفایی" هست که این طرح مهارت های پایه های مختلف در مقاطع گوناگون و از جنسیت های مختلف، دختر و پسر، تفکیک و کارشناسی می کند و مهارت های آن ها شناخته می شود و در قالب مسابقه در بین دانش آموزان مدرسه با توجیه کامل مدیران و دانش آموزان طی فراخوانی که اعلام می داریم و برنامه های خوبی که به این واسطه مد نظر ماست در جهت "حذف رفتارهای منفی و جایگزین کردن رفتارهای مثبت در قالب حباب" برگزار می شود با این هدف که شاهد مدرسه ای عاری از مخاطرات باشیم.
*در مورد نقش هنرستان ها در آموزش و پرورش و آماده سازی دانش آموخته ها و دانش آموزان جهت کار و اشتغال و آینده ی شغلی آن ها توضیحاتی ارائه فرمائید.
در کشور ما در بحث هنرستان ها دو آیتم کلی و جزیی وجود دارد که در بحث کلی آن، دانش آموزان در مقاطع مختلف در هنرستان ها و کارودانش در کارگاهها و دوره های مختلف مشغول می شوند و به اصطلاح یک مهارت کسب می کنند و با آن مهارت وارد فضای کسب و کار می شوند و متاسفانه فضایی برای آن اندوخته ی تجربی اشان در جامعه وجود ندارد و به صورت ناخودآگاه وقتی دانش آموزی از بحث تحصیل و فضای آموزشی خارج می گردد همه ی این آموزش ها حیف و میل می گردد و اگر هم بتواند متصل شود به یک موقعیت شغلی و بازار کار که شاهد موفقیت های تحصیلی در پشت پرده ی این هنرستان ها و کارودانش خواهیم بود و همان طور که مستحضر هستید و اطلاع دارید بحث هنرستان ها ، پر هزینه ترین آیتم برای آموزش و پرورش خواهد بود و هزینه های زیادی در این خصوص انجام می شود و مسؤولین مربوطه همه ی این هزینه ها را به جان می خرند تا شاهد موفقیت های دانش آموزان و دانش آموخته ها در هنرستان ها باشند و روانه ی بازار کار شوند.
*از برنامه های خودتان برای دانش آموزان پایه دوازدهم و آماده سازی آن ها برای "کنکور" که در پیش دارند بفرمائید و اینکه چگونه می توانند با استفاده از این برنامه ها به موفقیت های بیشتری دست پیدا کنند؟
اول اینکه باید به اطلاع برسانم که در سال ٩٧ برنامه های متفاوتی نسبت به سال های قبل برای دانش آموزان داشته باشیم به خصوص در مدارس، ابتدا با ایجاد و دادن انگیزه های لازم در دانش آموزان و ایجاد همدلی و اتحاد بین معلمان و دانش آموزان، در واقع (پذیرش متقابل افراد) و همچنین برنامه های بعدی که نیازمند جلسات متعدد بین معاونین و هماهنگی های لازم هست اینکه در پایان فروردین ماه و ماههای منتهی به برگزاری کنکور، دانش آموزان به حال خود رها نشوند یعنی ایده و ایجاد برنامه ای به نام راه اندازی "کمپین شبانه روزی مطالعاتی" که دانش آموزان کنکوری در آنجا همراه با مشاوران و کارشناسان و پشتیبان های خود آماده و مهیا برای کنکور می شوند که خود نوعی شارژ روحی و روانی قبل از کنکور به حساب می آید.
*در مورد "آسیب شناسی" دانش آموزان و نحوه ی پیدایش و برخورد با آن در مدارس چه راهکارهایی دارید؟
در این باره باید عرض کنم که متأسفانه در خصوص انحرافات و انحطاطات اجتماعی، آن جایی مسئله بیداد می کند که سن و سال افراد درگیر با آن به پایین ترین حد خود برسد و هر چقدر که سن و سال در این باره کاهش پیدا کند به همان میزان پایین آمدن سن به توان ده، خطرات ناشی از آن به حداکثر می رسد.
متأسفانه در حال حاضر در جامعه ای هستیم که این انحطاط و انحراف در کل کشور و جامعه، روز به روز در حال بیشتر شدن و گسترده شدن هست که در این بین می توان بیشتر به "ارتباط بین محارم " و "مصرف مواد مخدر" در بین دانش آموزان نام برد که واقعا چاره ی کار به طور کلی و آسیب شنایی آن به تنهایی از دست آموزش و پرورش خارج هست و باید دیگر نهادهای درگیر با این موضوع از جمله سازمان بهزیستی کشور و نیروی انتظامی با همکاری همدیگر، کاری اصولی و در خور شأن جامعه و دانش آموزان انجام شود و این معضل خیلی مهم در بین دانش آموزان و مدارس به این راحتی حل نخواهد شد مگر با "فرهنگ سازی در خانواده هاو مدارس" که امید داریم این موضوع هر چه سریعتر نمود پیدا کرده و شاهد آن باشیم.
گفتگو از محمد شفیعی-اتحاد خبر